Skip to content

Succesvolle eerste medaillewedstrijd in Zwembad Jaspers op 25 september 2021

Trots op onze zwemmers, officials en alle vrijwilligers die deze wedstrijd mogelijk maakten 😀

Na een zeer lange tijd geen wedstrijden te hebben gezwommen was het nu dan eindelijk weer zover, een officiële zwemwedstrijd in Winterswijk bij Zwembad Jaspers! Voorbereidingen waren getroffen om de zwemmers klaar te stomen voor de wedstrijd, tijdens de race viel ons al snel op dat de techniek van de WWV’ers goed is opgekrikt! Ons motto is ook “Zwem mooi, dan komt de snelheid vanzelf” en dit was tijdens deze eerste wedstrijd zeer duidelijk te zien! Zo duidelijk zelfs dat er een compliment kwam van de scheidsrechter!

Video verslag van RTV Slingeland

Tessa Boesveld moest als eerste aan de slag, dit was voor Tessa ook haar eerste wedstrijd! Ze mocht beginnen met een 50m vrije slag, Tessa zwom de 50m vrije slag in een tijd van 46.38 en won hiermee ook een zilveren medaille!

De 50m schoolslag werd gezwommen door Iris Papen, Marike Hovinga, Myrthe Hennink, Alisha de Paauw, Lotte Rengelink, Dylara Stemerdink, Lisa Oberink, Stef Gijsbers, Daniël Bruntink en Loeki Kramer. Lisa zwom ook voor de eerste keer mee met een echte wedstrijd! Iris behaalde de 6e plaats met een tijd van 46.97, dat is 3 seconden sneller dan haar vorige PR! Myrthe had nog nooit de 50m ss bij een wedstrijd gezwommen en zwom een mooie eerste tijd van 48.00. Fleur zwom een 48.63 en verbeterde hiermee haar tijd met meer dan 5 seconden! Alisha zwom een tijd van 49.77, een verbetering van 1 seconde! Lotte kwam aan met een tijd van 51.16 wat meer dan 2 seconden sneller is dan haar vorige PR! Lisa zwom haar eerste snelle tijd en tikte aan met een tijd van 54.13!
Stef Wist een gouden medaille te halen bij deze afstand met een tijd van 42.10, dit is 4 seconden sneller dan zijn vorige PR! Daniël zwom een 48.65 en zwom hierdoor 3 seconden sneller!

Na de 50m schoolslag gingen we door naar de 50m vlinderslag, de 50m vlinderslag werd gezwommen door: Femke van Wijk, Manou Blokhorst, Milena Vlot, Sterre Naves, Wessel Jansen, Kees-Jan van Overbeeke, Rolf Veldboom en Luuk Jansen. We beginnen bij de dames, Femke wist de gouden plak te winnen met een tijd van 30.87! Dit is bijna een seconde van haar vorige PR af. Manou nam de zilveren plak mee naar huis met een tijd van 31.30, dit is meer dan een seconde van haar PR af! Milena en Sterre zwommen beiden 1 seconde van hun PR af!
Door naar de heren, Wessel eindigde op positie 1 met een tijd van 28.57 en verbeterde hierdoor zijn PR met 5 seconden. Kees-Jan behaalde een strakke eindtijd van 30.75, Rolf zwom een tijd van 34.38 en behaalde hiermee een PR van meer dan 1 seconde! Luuk wist zijn vorige tijd met 3 seconden te verbeteren en zwom een 35.35!

Een lastige afstand is de 200m wisselslag, deze werd gezwommen door: Renée, Danitscha Werter, Marlies Jansen, Kees-Jan van Overbeeke en Wessel Mous.
Renée eindigde op plaats 1 en ging naar huis met de gouden medaille, ze behaalde een tijd van 2:40.25 wat 3 seconden sneller is dan haar vorige PR! Danitscha wist de zilveren medaille te behalen met een eindtijd van 2:43.09.
Kees-Jan wist ook als 1e aan te komen bij deze afstand met een tijd van 2:39.83. Wessel had deze afstand nog niet eerder gezwommen, maar wist alsnog naast Kees-Jan te eindigen met een tijd van 3:08.31!

Ondertussen zijn we aangekomen bij programma nummer 11, dit programma begint al weer na de pauze. Hier mag onze Tessa weer beginnen met haar volgende race, en dit is de 50m rugslag.
Tessa eindigde met deze afstand als 3e en neemt de bronzen plak mee naar huis, ze eindigde in een tijd van 55.57!

De 100m vrije slag was toen aan de beurt, hier zwommen Fleur ten Pas en Lisa Oberink aan mee. Fleur behaalde een tijd van 1:27.23 wat 10 seconden sneller was dan haar inschrijftijd! Lisa was klaar met de 100m vrije slag in 1:38.16.

De rugcrawl, 100m. Veel zwemmers van de WWV zwommen deze afstand, namelijk: iris Papen, Myrthe Hennink, Alisha de Paauw, Marike Hovinga, Lotte Rengelink, Dylara Stemerdink, Wessel Jansen, Stef Gijsbers, Wessel Mous, Daniël Bruntink en Loeki Kramer.
Voor de verandering beginnen we hier bij de Heren, Wessel Jansen eindigde op plaats 1 met een tijd van 1:04.97, dit is 8 seconden sneller dan zijn vorige PR. Stef kwam aan als tweede met een tijd van 1:19.03, dit is een super grote PR van 12 seconden! Wessel Mous had deze afstand nog niet eerder gezwommen en zwom de 100m rc uit met een tijd van: 1:24.72. Daniël tikte aan met een tijd van 1:43.11 en zwom hiermee een PR van 12 seconden!
De dames, beginnend bij Iris. Iris tikte als 3e aan met een tijd van 1:17.78, dit is 7 seconden sneller dan haar PR! Myrthe had nog geen tijd staan bij de 100m rc en tikte aan met een tijd van: 1:25.98. Alisha wist van haar PR 15 seconden af te zwemmen en eindigde in een tijd van 1:27.06. Marike zwom een 1:31.67 en hiermee had ook Marike een PR, en wel van 6 seconden! Lotte eindigde in een tijd van 1:35.31 en zwom hiermee een PR van 6 seconden!

Na de rugcrawl was de wisselslag aan de beurt, maar nu de 100m. Hier zwommen: Femke van Wijk, Manou Blokhorst, Milena Vlot, Kees-Jan van Overbeeke, Luuk Jansen en Rolf Veldboom.
De heren, Kees-Jan wist zijn inschrijftijd te verbeteren met 1 seconde en zwom met een tijd van 1:09.01 naar het Goud. Luuk wist zijn PR met 4 seconden te verbeteren en eindigde in een tijd van 1:18.50. Rolf was 2 seconden sneller dan zijn vorige PR en eindigde in een tijd van: 1:20.23.
Door naar de dames. Goud voor Femke, Zilver voor Manou en Brons voor Milena. Femke zwem met een tijd van 1:13.10 2 seconden van haar PR af. Manou eindigde met een tijd van 1:14.23 en zwom daardoor een PR van 5 seconden!

Bij de 100m schoolslag hadden wij de volgende zwemmers: Renée, Danitscha Werter, Sterre Naves en Wessel Jansen.
Wessel zwom deze afstand in een tijd van 1:17.43, zijn vorige PR was 1:57.19, hier heeft hij dus 40 seconden vanaf gezwommen! En eindigde hiermee met nog een gouden medaille.
Sterre wist de 100m ss ook met een PR te eindigen, ze zwom een 1:23.68. Dit is voor Sterre een PR van 3 seconden!

De Estafette, altijd een extra spannend moment, niet alleen valt er een medaille te behalen maar ook een beker voor de vereniging! WWV deed mee met 2 estafette groepen, groep 1 bestond uit: Wessel Jansen, Milena Vlot, Femke van Wijk, Manou Blokhorst. En groep 2 bestond uit: Sterre Naves, Rolf Veldboom, Renée en Danitscha Werter. WWV Groep 1 wist goud te behalen en zwom 3 seconden sneller dan de inschrijftijd! WWV Groep 2 wist na een spannende strijd met DWV het zilver te bemachtigen!

Al om al was het een zeer geslaagde wedstrijd, er werd mooi gezwommen, er werd leuk met elkaar omgegaan en de sfeer in de groep was geweldig! In totaal zijn er 52 nieuwe persoonlijke records gezwommen!

De “Kop” van jury met van links naar rechts kamprechter Tankink, starter te Brinke, kamprechter Ballast en scheidsrechter Jacobs.

Klik hier voor meer informatie, zoals uitslagen en foto’s op onze medaille pagina.

De afsluitende estafette werd met overmacht gewonnen door beide WWV Winterswijk estafetteploegen 💪🏻

Back To Top
Zoeken