Skip to content

Zwemselectie op trainingskamp in Ruurlo

Zwemtrainingskamp WWV 2021

Van drie tot en met vijf september is de wedstrijdselectie van de Winterswijkse Watersport Vereniging op trainingskamp geweest. Hiervoor zijn de zwemmers afgereisd naar het prachtige buitenbad in Ruurlo: zwembad de Meene. Gelukkig was het prachtig zwemweer en daar werd dan ook snel mee gestart toen de zwemmers gearriveerd waren. Nadien kregen alle zwemmers wat te eten en werden de tenten opgezet. Het koelde al gauw af dus op vrijdag zijn alle zwemmers weer op tijd in hun slaapzak gekropen.

Zomaar een paar van de tenten.

De volgende dag was iedereen er ook weer vroeg bij en liepen de eerste wekkers al weer af om zes uur in de ochtend. De catering was toen namelijk al weer onderweg naar het mooie clubgebouw dat zwembad de Meene voor de WWV beschikbaar had gesteld. Hier werd gezellig samen ontbeten voor de ochtendtraining. Helaas was het water niet zo warm dus moesten enkele zwemmers vroegtijdig het water weer verlaten om op te warmen met een kopje thee en een dikke trui. Gelukkig brak ook zaterdag het zonnetje al weer gauw door en hadden wij een zonnige beachvolleybal clinic door Laurens Elferink van Volleybalvereniging Mevo. Hier kwam een volleybal trainer om de zwemmers de fijne kneepjes van het volleyballen te leren. Dit was een erg leuke training die goed was voor de team building en samenwerking tussen de zwemmers! Gelukkig zijn er geen zwemmers af gehaakt en wilde iedereen in de middag weer lekker zwemmen. Onze trainers gaven voor het zwembad een borstcrawl clinic waar 8 personen op af kwamen. Na het zwemmen is er heerlijke macaroni gegeten bereid door een enthousiaste vrijwilliger van de WWV. Na de avondmaaltijd was voor onze jongste zwemmers het kamp al weer om en zijn zij weer naar Winterswijk vertrokken.

Hetty bedankt Laurens voor zijn clinic.

Op de zaterdag avond zijn de zwemmers nog druk in de weer geweest met allerlei spellen. Zo is het bord voor de kop- en weerwolvenspel gespeeld. Al met al een lange (maar erg leuke) dag voor de zwemmers dus werd het weer tijd voor rust in de tenten.

Ten slotte brak de laatste dag aan van het kamp die wederom begon met een ontbijt en ochtendtraining. Ook hier was het water aan de frisse kant, maar de echte bikkels hebben toch nog anderhalf uur gezwommen om de 20 kilometer 💪🏻 van het weekend te halen! Zondag brak het zonnetje al snel door en konden de zwemmers ook snel weer opwarmen. In de loop van de zondag ochtend was er namelijk een atletiek clinic door Daniël Klein Nibbelink van AV-Archeus in het zonnetje. Toen de zwemmers weer uitgerust waren hebben we afgesloten met een glijbaanrace.

Mariëlle overhandigt Daniël een uniek WWV pakket als dank voor de clinic.

Bij buitenbad de Meene is namelijk ook een glijbaan die registreert hoe lang iemand er over doet om van boven naar beneden te glijden. Veel zwemmers (en trainers) werden hier erg fanatiek van en de snelst genoteerde tijd was dan ook 6.3 seconden (!). Ten slotte is het kamp afgesloten met een gezamenlijk broodje knakworst en een heerlijk ijsje.
Al met al een zeer geslaagd weekend waarvoor wij iedereen willen bedanken die hebben geholpen dit mogelijk te maken. De zwemmers, ouders, trainers, begeleiding, vrijwilligers en natuurlijk onze speciale dank naar buitenbad de Meene voor de gastvrijheid en behulpzaamheid het gehele weekend!

Alle foto’s zien? Kijk hier💪🏻

Hier de afsluitende glijbaan race 😀

Back To Top
Zoeken