Skip to content

GK 2023 lb Nijmegen, dag 3 – 20 mei

Tijdens de 3e dag van deze Gelderse Kampioenschappen waren we met een groep van 7 zwemmers aan de start. Deze zwemmers waren: Bryan, Femke, Iris, Manou, Michelle, Tessa en Wessel. Net als vorig weekend zijn er weer medailles 🥇🥈🥈🥉 behaald! 1 maal goud voor Michelle, 1 maal zilver voor de estafette 4 x 100m vrije slag gemengd en 1 maal zilver voor Manou en 1 maal brons voor Femke. Met deze ere plaatsen staan we nog steeds op de 6e plaats in het medailleklassement. Hieronder weer een stukje over de ervaringen van de zwemmers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Michelle 🥇🥈:
Deze dag heb ik de meeste afstanden van alle 4 de dagen gezwommen. In het eerste programma van de race zwom ik een 50 meter rug. Deze ging minder dan ik had gehoopt door de zenuwen maar daar heb ik vrede mee gemaakt. Ik zwom een tijd van 33,09.
Ongeveer een half uurtje na de estafette heb ik nog een 100 vlinder mogen zwemmen om de dag af te sluiten. Ik heb deze 3e dag goed kunnen afsluiten met een pr van 2 seconden en een mooie 1e plek. Dit in een tijd van 1:07,64! Hier was ik zeker blij mee. Dus dat was een zeer geslaagde derde dag.

Femke 🥈🥉:
Ik ben begonnen met de 50 rug, ik heb hierbij een pr gezwommen met een tijd van 32,42. Ik was hier erg blij mee, al kon mijn start wel een stuk beter. Een aandachtspuntje voor de volgende keer. Mijn 2e afstand was de estafette daar zijn we 2e mee geworden, meer hierover lees je verderop.
Ik heb ook nog een 3e afstand gezwommen en dat was de 100 vlinder. Ik heb hierbij ook een pr gezwommen met een tijd van 1:12,90. Deze afstand ging wel een stuk minder goed, aangezien ik nog erg moe was van de estafette, want de 100 vlinder was vlak daarna. Ik vind de 3e dag van de GK zeker weten geslaagd!!

Iris:
Ik mocht vandaag gelijk aan het begin van de wedstrijd de 50 rugslag zwemmen. Dit ging aardig goed. Als ik bij mijn aantik nog een slag extra had gedaan, had ik een pr en misschien zelfs een medaille kunnen halen. Mijn tijd was 35,91 dit was dicht bij mijn oude tijd. Verder heb ik het de hele dag erg gezellig gehad en de rest aangemoedigd! Op naar de laatste dag!

Wessel 🥈:
Vandaag was de 3e dag van de Gelderse Kampioenschappen. Ik mocht de 50 vlinder, 100 school en een estafette zwemmen. De 50 vlinder heb ik net op 3 honderdsten een medaille mis gelopen. Daarna hadden we de estafette. Mijn split tijd was ruim onder mijn PR van vorige week zondag, daarbij hebben we als 2e aangetikt met een verschil van 3 tiende met de 1e plek. Als het bad iets langer was geweest hadden we gewonnen. Als afsluiting mocht ik de 100 schoolslag zwemmen, waar ik eindelijk een PR op heb gezwommen. Het was dan wel maar 2 honderdsten, maar hè een PR is een PR. Dus vandaag was weer ff een wat mindere dag voor mij. Hopelijk morgen wat beter.

Manou 🥈:
Vandaag mocht ik twee afstanden zwemmen. Ik zwom de 50m rug en de 400m vrij. Ik begon met de 50m rug . De techniek was goed maar helaas kon ik mijn tijd net niet verbeteren en ben zevende geworden. Na even wachten mocht ik me klaar maken voor mijn laatste afstand de 400m vrij. Hier heb ik een flinke PR mee gezwommen. Mijn vorige tijd was 5.16,19 en heb nu een tijd gezwommen van: 5:09,31. Met deze tijd heb ik de tweede plek weten te bemachtigen. Helaas was dit voor mij alweer de laatste dag. Ik kijk terug op drie gezellige dagen, met mooie pr’s en op het eind toch nog een medaille.

Estafette 🥈: (Michelle, Bryan, Femke, Wessel)
We mochten een estafette zwemmen! Michelle begon als startzwemmer, gevolgd door: Bryan, Femke en als slotzwemmer Wessel. We hebben een 2e plek weten te behalen in een tijd van 3:53,01! Met 3 tienden achterstand op nummer 1 helaas, maar we zijn wel erg tevreden over hoe er werd gezwommen. Michelle opende in een tijd van 59,52. Bryan volgde met een tijd van 55,64, Femke een 1:01,98 en Wessel 55,87. Dit is dus zeker goed geslaagd 💪🏻

Back To Top
Zoeken