Skip to content

GK 2023 lb Nijmegen, dag 2 – 14 mei

Tijdens de 2e dag van deze Gelderse Kampioenschappen waren we met een groep van 5 zwemmers aan de start. Deze zwemmers waren: Iris, Manou, Femke, Michelle en Wessel. Net als op dag 1 zijn er weer medailles 🥇🥇🥈 behaald! 1x goud voor Michelle, nog eens goud voor Wessel en 1x zilver voor Femke. Met deze medailles hebben we de WWV naar plek 6 gebracht! Hieronder weer een stukje over de ervaringen van de zwemmers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Michelle 🥇:
Op de 2e dag van dit GK begon ik met de 50 vrij. Hier stond ik in eerste instantie als 3e ingeschreven, maar heb met een tijd van 27,60 toch nog de eerst plek weten te behalen. Het was niet zulk lekker weer als gisteren vandaag maar het was zeker heet genoeg op het zwembad. De sfeer was zoals gewoonlijk weer erg gezellig en ik heb veel kunnen lachen. Na een paar uurtjes wachten was het al weer tijd voor de 100 rug. Ondanks dat 100 rugcrawl niet mijn favoriete afstand is heb ik toch nog een tijd van 1:10,41 neer kunnen zetten. Dit is een afstand die ik al sinds 2017 niet meer in een 50 meter bad heb gezwommen en hierdoor dus ook een grote pr van 9 seconden kunnen zwemmen. Het was een pittige dag maar zeker een geslaagde. Op de rug ook nog een 4e plek behaald! Ik kijk uit naar weekend nummer 2.

Iris:
Op de 2e dag, voor mij de allereerste dag, begon ik met de 50 vrij. Ik heb daarbij een tijd van 30,10 gezwommen, dit was een paar honderdsten boven mijn pr. Hierbij ben ik 5e geworden. Hierna moest ik een paar uur wachten voor mijn volgende afstand, maar hier tussen heb ik veel gelachen en gekletst. Ik mocht nu de 100 rugcrawl zwemmen daarbij heb ik een tijd van 1:20,02 gezwommen. Dit was iets boven mijn pr. Hiermee ben ik 8e geworden. En van mijn leeftijd 3e. Op naar weekend 2!

Femke 🥈:
Ik ben vandaag begonnen met de 50 vrij. Deze ging erg goed en ik heb een pr gezwommen met een tijd van 28,35. Hiermee ben ik ook 2e geworden. Toen hadden we een lange tijd even niks om even lekker bij te komen. Mijn 2e afstand was de 100 rug. Ik heb bij deze afstand ook een pr gezwommen met een tijd van 1:12,53 dat was 1,5 seconden pr! Dag 2 was zekerweten geslaagd. Op naar dag 3!

Wessel 🥇:
Vandaag ging het een stuk beter dan gisteren. Ik mocht beginnen met de 50 schoolslag waar ik eindelijk eens een PR op heb gezwommen. Ik tikte aan met een tijd van 33,34. Hiermee eindigende ik op een 6e plek. Maar hè je kan niet alles hebben. Na lang wachten kon ik eindelijk beginnen aan de 100 vrij, wat eigenlijk ook wel 1 van mijn favoriete afstanden is. Hierbij heb ik een gouden medaille kunnen bemachtigen met een tijd van 56,66. Vandaag ging dus uiteindelijk een stuk beter dan gister. Op naar volgend weekend!

Manou:
Vandaag zwom ik alleen de 50m vrij helemaal aan het begin. Met deze afstand heb ik een tijd gezwommen van 28,90 en heb ik dus mijn oude tijd van 29,69 weten te verbeteren. Ik heb met deze mooie tijd de 6de plek weten te bemachtigen. Na mijn afstand ben ik met een trots gevoel naar huis gegaan. Op naar het volgende weekend.

Back To Top
Zoeken