Skip to content

GK 2023 lb Nijmegen, dag 4 – 21 mei

De laatste dag van dit GK zwommen wij met 4 zwemmers. Iris, Wessel, Femke en Michelle. Met zijn allen zwommen we vandaag weer 8 afstanden in totaal. De sfeer was zoals gewoonlijk weer gezellig en het zwembad was erg warm. Deze dag zijn er ook weer medailles 🥇🥇🥇🥈🥉 gehaald! 2x goud voor Michelle, 1x zilver voor Femke en voor Wessel een gouden en een bronzen medaille. We zijn uiteindelijk als 6e geëindigd in het medailleklassement‼ Hieronder volgt weer een stukje over hoe de zwemmers deze mooie laatste dag zelf hebben ervaren.

Michelle 🥇🥇:
Het is al weer de laatste dag van dit GK geweest vandaag! De tijd is voor mij super snel voorbij gevlogen, maar ik kan wel merken dat ik moe ben na deze 2 weekenden. Voor mij begon de dag vandaag met de zwaarste afstand van allemaal en dat is de 200 vlinder. Ik ben er goed doorheen gekomen in een tijd van 2:40,99. Hier ben ik erg tevreden mee want dat was op 10 seconden voorsprong genoeg om 1e te worden! Het is een kleine verbetering van mijn pr die ik erg recent gezwommen heb, dus ik heb er niks over te klagen. Het viel me dus mee.

100 vrij was de aller laatste afstand van dit weekend. Ik kon nog wel merken dat mijn benen vrij verzuurd waren van de 200 meter die ik ervoor gezwommen had maar toch was ik er wel klaar voor. Met een tijd van 1:00,00 heb ik als eerste weten aan te tikken en dat maakte mijn 6e gouden medaille van deze weekenden. Gisteren in de estafette heb ik al sneller gezwommen dan deze tijd als startzwemmer dus dat is fijn. Ik ben erg blij met een perfecte tijd als 1:00,00! Dat komt niet zo vaak voor! Het was een top GK.

Femke 🥈:
Vandaag was helaas de laatste dag van de GK ik heb er heel erg van genoten en er is goed gezwommen! Ik ben begonnen met de 200 vlinder ik vond deze erg zwaar maar ik heb alsnog een pr kunnen zwemmen van 2:49,24! Daar was ik erg blij mee. Daarna heb ik als laatste afstand van dit GK de 100 vrij gezwommen. Ik heb een tijd gezwommen van 1:01.29 dit was ook een pr (en een 2e plaats – redactie)!
Dit GK was echt geweldig!

Iris:
Dag 4, de laatste dag!! Vandaag mocht ik 100 vrije slag zwemmen. Dit was aan het einde van de dag. Hiervoor heb ik in de pauze ingezwommen, mijn teamgenoten aangemoedigd en gezellig gepraat. Mijn 100 vrij ging goed, een seconde eraf! Mijn tijd is 1:06,76, hiermee ben ik 5e geëindigd, plus nog een oorkonde. Dit was een geslaagd GK, op naar de volgende!

Wessel 🥇🥉:
Dag 4, de laatste dag van de Gelderse Kampioenschappen. Ik mocht vandaag de 50 vrij en de 100 rug zwemmen. De 50 vrij ging hartstikke goed, ik heb een PR gezwommen, een eerste plek behaald en een NK limiet gezwommen. Dit was denk ik de beste afstand van dit GK. Daarna had ik de 100 rug. Ik hoorde dat die er technisch goed uit zag, maar naar mijn idee ging die niet helemaal goed. Ondanks dat heb ik toch nog een derde plek kunnen behalen. Al met al was het voor mij vooral een leerzaam GK. Hopelijk gaat die volgend jaar beter en kom ik met meer gouden medailles thuis.

Back To Top
Zoeken