Skip to content

GK 2023 lb Nijmegen, dag 1 – 13 mei

Op dag 1 van de Gelderse Kampioenschappen 2023 lange baan zwommen Femke, Manou, Wessel en Michelle. Met zijn allen zwommen ze 8 afstanden. Met deze afstanden hebben de zwemmers 2 gouden en 2 zilveren medailles behaald. Hieronder vertellen de zwemmers hoe zij deze dag zelf hebben ervaren en wat het eindresultaat is geworden.

Michelle 🥇🥇:
Voor mij was de wedstrijd vandaag erg leuk! De sfeer was gezellig en de race ging ook erg goed. Ik opende vandaag de dag met een 50 vlinder. Hierop heb ik 1,5 seconde pr kunnen zwemmen, dit betekend dat ik een nieuwe tijd heb van 29,46 ik ben hiermee ook eerste geworden. In de tussentijd vond ik het fijn dat we nog even naar buiten konden met het lekkere weer, dat houdt het wel luchtig. In de namiddag heb ik nog de 200 vrije slag gezwommen. Ook hierop heb ik een seconde pr gezwommen en wederom 1e plek gehaald. Mijn tijd staat nu op een 2:11,18. Ik vond het dus over het algemeen een geslaagde dag!

Femke 🥈:
Ik vond de wedstrijd gezellig en het was super leuk om weer deel te nemen aan het GK. Ik zelf ben vandaag begonnen met de 50 vlinder ik zwom daar net geen pr maar wel dichtbij. Ik heb een tijd gezwommen van 30,30. Met deze tijd ben ik toch nog 2e geworden. Daarna hebben we gezellig gepraat en zijn we lekker even bijgekomen. Mijn 2e afstand was de 200 vrij deze vond ik goed gaan alleen wel net iets te langzaam geopend, ik zwom wel erg dichtbij mijn pr en daar was ik erg blij mee! Mijn tijd vandaag was een 2:19,98 geworden en ook weer een 2e plek behaald. Dus het was zeker een leuke dag!

Wessel 🥈:
Vandaag mocht ik de 50 rug en de 100 vlinder zwemmen. Vandaag was niet mijn beste dag. Toch heb ik een zilveren medaille mee naar huis kunnen nemen. Met een tijd van 30,40. Gelukkig ben ik deze keer wel in de juiste baan geëindigd 🤣. Mijn vlinder was echt 3x niks, maar ondanks dat heb ik wel dicht in de buurt van mijn pr kunnen zwemmen. Ik tikte aan in een tijd van 1:06,74. Maar morgen is nog een dag!

Manou:
Ik zwom vandaag de 50m vlinder en de 200m vrij. De 50m vlinder ging niet heel slecht, maar ik zat er ook niet super lekker in. hierbij haalde ik een tijd van 31,85 en mijn vorige tijd was 32,23. Ik ben met deze afstand 8ste geworden. De 200m vrij had ik een tijd van 2:28,22. Ik heb een dikke pr gezwommen van 2:22,54. Hiermee ben ik geëindigd als 5de. Het was een geslaagde dag met leuke pr’s. Op naar dag 2!

Back To Top
Zoeken