Skip to content

Zwemmers WWV in actie bij de ISL Eindhoven Team Challenge

Op Zondag 21 November 2021 mochten Wessel Jansen en Iris Papen meedoen aan de Eindhoven Team Challenge. Deze challenge is in hetzelfde thema als de ISL (International Swimming League) en betekent dus dat je samen met je team zoveel punten moeten scoren om te winnen.
Tijdens deze team challenge werden Wessel en Iris gecoacht door een olympische zwemmer, Wessel zwom in team Blauw en werd gecoacht door Larissa Oliveira van de Toronto Titans. Iris zat in team Geel en werd gecoacht door Anton McKee van de Toronto Titans.
Zowel Iris als Wessel mochten tijdens deze challenge deelnemen aan 3 afstanden, Iris de 100m vrije slag, de 100m wisselslag en de 50m vrije slag estafette. Wessel zwom mee aan de 200m vrije slag, 100m wisselslag en ook de 50m vrije slag estafette. Doordat deze challenge in team verband werd gezwommen ging het om punten en niet om de tijd.
Tijdens de officiële ISL krijgt de zwemmer die als eerste aankomt 9 punten, 7 punten voor n2 en daarna gaat er telkens 1 punt af per positie in de serie en in iedere serie zwemmen er altijd 2 personen van 1 team. Bij de estafettes worden de punten verdubbeld en tijdens de “skin” race worden de punten na iedere ronde verdeeld (Skins race is een afval race waarbij er na de eerste ronde 4 zwemmers afvallen en na de 2e ronde 2 zwemmers afvallen. Zo zwemmen de atleten dus de afstand 3x over in een korte tijdspannen)
Iris en Wessel hebben tijdens deze challenge een mooie race opgezet, er werd mooi gestreden en het is leuk om te zien dat Iris en Wessel weer nieuwe zwemmers hebben leren kennen in het mooie Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Wessel: Ik heb zondag 21 november mee mogen doen aan de ISL in Eindhoven. Het was een hele leuke ervaring en een mooie eerste keer in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Ze hadden het goed geregeld. Mooie lichten, je werd leuk opgeroepen. Er was wel een nadeel we konden niet inzwemmen, maar buiten dat was het echt een top ervaring.

Iris: 21 november mocht ik mee doen met teamchallenge. Dit was een onderdeel van de ISL wedstrijden. Bij aankomst werd je ingedeeld in een team, ik zat in team geel. Het was heel bijzonder om daar te mogen zwemmen omdat het zwembad helemaal aangekleed was met mooie licht effecten en muziek. Alleen had ik stiekem verwacht en gehoopt dat er Nederlandse top zwemmers waren. We hebben ook nog gezien dat Maarten van der Weijden bezig was met zijn uitzonderlijke record: tegen de stroming in zwemmen. Al met al was het een super vette ervaring!
Meer foto’s op:
_KJV6415_20211121_125835

Back To Top
Zoeken