Skip to content

Uitstekende prestaties van WWV in competitie thuiswedstrijd deel 2 op 19 november 2022.

Afgelopen zaterdag werd deel 2 van de nationale zwemcompetitie in ons eigen Zwembad Jaspers gezwommen.
Naast WWV Winterswijk deden EZCL (SG), Livo en Schuurman BZC mee.
WWV heeft jaren niet meer meegedaan en zodoende begint de weg omhoog dan ook in de onderste klasse van de competitie, te weten, C-klasse Regio Oost.
WWV blaakt echter van ambitie en ook van vertrouwen dat we hier slechts één seizoen in hoeven te vertoeven. Na ronde één nam WWV plek 2 in en die plek is na deze ronde alleen nog maar meer verstevigd gezien de prachtige resultaten van afgelopen zaterdag.

WWV 2e in de Deel 2 en nu 3e totaal

Naast de competitie zwemt WWV ook regelmatig een regiowedstrijd. Deze wijken qua opzet af van de nationale competitie.
Bij een regionale wedstrijd is het zo dat je als vereniging invloed hebt op het programma dat gezwommen gaat worden. Verder is een regiowedstrijd meer individueel. Dit is bij de competitiewedstrijden niet het geval. Hier zijn de programma’s vooraf vastgesteld door de KNZB en tellen alle uitslagen mee in een totaal score.
Mocht je als vereniging geen deelnemer hebben voor een bepaald programma, dan heeft de bond vooraf vastgestelde punten (vervangende tijd).
Dat is natuurlijk niet gunstig, een brede inzet en deelname is dan ook wenselijk.

De bedoeling is om zo weinig mogelijk punten te halen. Elke gezwommen seconde is namelijk een punt. Des te harder je gaat, des te minder punten je hebt. De tijden van de snelste zwemmers per vereniging worden bij elkaar opgeteld, aangevuld met de vastgestelde punten bij de programma’s waar geen zwemmers mee gedaan hebben.
Zaterdag deden er maar liefst 21 zwemmers mee en er werd er hard gezwommen.
Het is prachtig om te zien hoe enthousiast iedereen aan het bad staat om zijn of haar teamgenoot aan te moedigen. Van jong tot oud wordt er fanatiek meegeleefd. Helemaal wanneer het gaat om een estafette of wanneer iemand voor het eerst mee doet.
De spanning is van gezichten af te lezen en dat verhoogt de sfeer alleen maar.

Elke zwemwedstrijd van WWV in Zwembad Jaspers kan gevolgd worden via een stream op onze live pagina.

Het gaat te ver om van iedereen de tijden te vermelden. Kijk hiervoor onderaan dit bericht of op de website in onze wedstrijdkalender.

Alle standen van deze competitie kan je volgen op de KNZB website.

De eerst volgende competitiewedstrijd vindt plaats in het nieuwe jaar op 29 januari in Lichtenvoorde. Wellicht zien we jou daar aan de rand van het bad.

Uitslag WWV

Uitslag totaal

Back To Top
Zoeken