Skip to content

Super tijden gezwommen tijdens de 1e Meerkamp wedstrijd in Winterswijk

Afgelopen zaterdag, 12 maart jl, vond de eerste meerkamp plaats in ons mooie zwembad. In totaal waren er 7 verenigingen aanwezig die met opgestroopte mouwen en strak getrokken badmutsen de strijd met elkaar en zichzelf aangingen. Het werd een enerverende middag waar WWV zich weer van zijn beste kant heeft laten zien. Naast het harde trainen hebben de indringende en fanatieke aanwijzingen van Bryan hier ongetwijfeld flink aan bijgedragen.

Dat we als vereniging flink aan de weg aan t timmeren zijn, wordt tijdens deze wedstrijden steeds opnieuw bevestigd. De blauwe muur van alle aanmoedigende zwemmers en begeleiders wordt telkens indrukwekkender en luider. Een ondersteunende live stream voor degen wie het online wil volgen en meer dan geweldige geluidsapparatuur van Martijn draagt zeker bij aan een steeds mooiere beleving van dergelijke wedstrijden. De bond kan hier nog wat van opsteken gezien het gepruts en slechte kwaliteit van streams tijdens het NJK.

 

Het liefst zou ik hier over alle 21 zwemmers iets willen vertellen maar dat wordt dan een heel lang verhaal.  Laat ik het nu houden op de degene met de grootste verbeteringen van hun eigen tijd.

Tessa Boesveld heeft 2 overtuigende afstanden gezwommen waar ze op beide afstanden een barrière beslecht heeft. Op de 50 vrij dook Tessa voor het eerst onder de 40 sec, te weten 39.65. Een verbetering van bijna 5 seconden t.o.v. haar oude PR. Op de 50 school dook Tessa onder de minuut en flink ook. Haar nieuwe PR is nu 57.40 waarmee ze ruim 3 seconden van haar oude PR afgehaald heeft.

Daniel Bruntink mocht zich laten zien op de 200 vrij en deed dat met overtuiging. Een verbetering van zijn oude PR met 20 seconden mag echt niet onvermeld blijven. Zijn nieuwe PR is 2.59.74.

Myrthe Hennink heeft op al haar 3 afstanden een pr gezwommen waarbij haar 50 vrij extra aandacht verdient. Ruim 3 seconden sneller dan de oude PR heeft ze nu 33.12 als PR staan.

Marike Hovinga maakt een grote stap op de 100 school. Om 12 seconden van een PR af te zwemmen is grote klasse en verdient zeker een vermelding. Haar nieuwe PR is nu 1.47.10.

Van Luuk Jansen wordt altijd gezegd dat hij een kilometervreter is en geen sprinter.

Daar dacht Luuk deze meerkamp wel anders over gezien zijn tijd op de 50 vrij.  Zijn oude 33.72 is ver weg gegooid en vervangen door een klasse 28.54.

Alisha de Paauw had er duidelijk veel zin in en dat bleek ook wel uit haar resultaten. Haar grootste verbetering zwom ze op de 50 vlinder, geen makkelijke slag. Met 44.23 als eindtijd verbetert Alisha haar oude PR met bijna 3 seconden.

Fleur ten Pas zwom de pittige 200 vrij…..en hoe!  Haar oude PR is verpulverd met maar liefst 35 seconden. Nog net boven de 3 minuten maar dat is een kwestie van tijd voordat Fleur hier ook onder gaat duiken.

Roos Vruggink verbeterde al haar tijden met goeie PR’s. de 100 rug vermeld ik apart aangezien Roos hier 9 seconden van haar tijd heeft afgehaald.  Het was 1.31.38 en is nu 1.22.25.

Ook zijn er 2 clubrecords gesneuveld, beide door Wessel  Jansen overgenomen.

Het betreft de 100 school ( 1.13.43) en de 200 vrij ( 2.07.02). De 100 school is in de pocket maar voor de 200 vrij komt Wessel nog een halve seconde te kort om zich te kwalificeren voor het komende NJK LB. Er komen nog kansen en het vertrouwen is er dat dit allemaal goed gaat komen.

 

Niet alleen de zwemmers hebben een puike prestatie geleverd, ook de vrijwilligers hebben dat gedaan. Dit heeft zeker bijgedragen aan een soepel verloop van deze middag.

20 maart is de volgende wedstrijd en deze vindt plaats in Hengelo (Ov). Voor sommigen zal het wellicht een eerste keer zijn dat er in een 50 meter bad gezwommen wordt. Weer een nieuwe ervaring in het verschiet.

Back To Top
Zoeken