Skip to content

Prima prestaties van Michelle van Wijk op NK 2023 korte baan

Verslag van Michelle van Wijk:

NK Korte baan 23 Den Haag

Ik vond dit NK echt super, heb er echt erg van genoten. We zijn op donderdag avond al aangekomen in Den Haag. Heb toen nog lekker kunnen inzwemmen in het wedstrijdbad.

Na een nachtje goed slapen ben ik het weekend begonnen met de 2 makkelijkste afstanden. De 50m vrije slag en de 50m vlinderslag. Even een beetje inkomen voor de rest van de races. De 50m vrije slag was de eerste afstand, hier heb ik wel een pr op kunnen zwemmen van maar liefst 1 honderdste! Pr= pr zeggen we dan maar. Vrij vlak hierna ging ik van start met de 50m vlinderslag, deze ben ik verassend goed doorgekomen, dit had ik niet verwacht aangezien ik 3 weken geleden mijn pr nog een stuk heb aan kunnen scherpen.

Dag 2 van dit mooie NK ben ik van start gaan met de 100m vrije slag. Dit heb ik ook zeker gedaan in een tijd van 57.10. Hier ben ik erg tevreden over aangezien dat een pr is van 7 tienden. Nu vind ik het tijd om onder de 57 te duiken eerlijk gezegd. Ik was ervanuit gegaan dat dat de enige afstand van de dag was maar ineens stond ik reserve voor de B-finale in de middag! Dit was voor mij de eerste keer finale zwemmen tijdens een NK. S ’avonds ben ik dus nog gestart met de 2e 100m vrije slag van de dag. Dit ging ook in een dikke prima, wel 2 tiende langzamer in vergelijking met de ochtend.

De laatste dag heb ik mijn favoriete afstand mogen zwemmen, deze ochtend ging in van start in de 200m vrije slag. Vind deze afstand altijd erg pittig maar wel superlekker om te zwemmen. In een tijd van 2:06.20 heb ik me weer kunnen kwalificeren voor een B-finale! Maar voor dat de middag sessie ging beginnen heb ik eerst nog de 100m vlinderslag gezwommen. Ik weet niet hoe het is gelukt, maar ik heb precies mijn pr weten te zwemmen, super toevallig. De 200m vrije slag in de B-finale ging in nagenoeg dezelfde tijd, wel 7 honderdste sneller, hoezo stabiel 😀

Ik ben tevreden met hoe het is gegaan en heb zat puntjes om weer aan te scherpen de komende tijd om op een volgend NK nog beter kunnen te zwemmen 💪

Uitslag WWV

Uitslag Totaal

Definitieve inschrijving

KNZB LiveTiming

KNZB LiveStream

KNZB webpagina

Back To Top
Zoeken