Ga naar hoofdinhoud

NK 2023 Sprint Rotterdam

WWV was met 3 zwemmers onder leiding van Mark Jansen naar Rotterdam vertrokken voor de NK Sprint.

Verslag van Wessel:
NK 2023 Sprint is een feit, zaterdag was dag 1 en we begonnen met de 100 wissel. Hij ging minder dan gehoopt, maar we moeten er maar mee leren leven. Niet veel later mocht ik de 50 vlinder zwemmen. Daar was aan het begin wat mis mee. Ik kwam oplopen en toen zag ik in 1 keer dat iemand op mijn baan stond en al van start ging. Dus daardoor mocht ik mijn 50 vlinder na het programma helemaal alleen in het bad zwemmen. Is ook eens een leuke ervaring. Zondag en ook meteen de laatste dag ging over het algemeen goed. Ik begon met de 50 vrij. Daar was niet zo heel veel bijzonders aan maar wel een kleine pr, dus niks op aan te merken. Toen dan ik de 50 school. En die ging verbazingwekkend goed. Ik had een PR van bijna 1,4 seconde! Als laatste mocht ik de 50 rug zwemmen, nogmaals ik had graag beter gezwommen, maar ik zag niet heel veel boven mijn PR. Maar al met al was het ook vooral een leuk weekend. Ik kan er met een goed gevoel naar terug kijken en hopelijk mag ik hier volgend jaar weer zijn.

 

Verslag van Michelle:
Dit jaar heb ik weer lekker mee kunnen zwemmen op de NK sprint. Dit vond ik een super leuke wedstrijd met veel actie. De eerste dag van dit toernooi heb ik de 50 vrij en 50 rug mogen zwemmen. Op de 50 meter vrije slag heb ik een tijd neergezet van 27,26, dit is niet mijn beste maar ook niet mijn slechtste tijd.
Voor mij was het heel leuk om aan deze race mee te doen maar vooral was ik bezig met het verzorgen van de livestream, dit heeft misschien voor iets minder focus en geen top tijden gezorgd, maar dit vond ik het wel waard. Later die dag heb ik de 50 rug mogen zwemmen en deze zwom ik in een tijd van 31,91. Hetzelfde gevoel bij als de borstcrawl maar over het algemeen aardig tevreden gezien omstandigheden.
Op de zondag heb ik nog een 50 vlinder en 100 wissel gezwommen. De 50 vlinder in een tijd van 29,44 en de 100 wissel in een tijd van 1.08,58. Deze dag verliep gek genoeg beter dan dag 1, ik heb zelfs nog een kleine pr kunnen zwemmen op de 100 wissel! Hier was ik tevreden over en al met al was het een erg gezellig weekend waar ik met een goed gevoel naar terug kijk.

 

Verslag van Femke:
Vandaag was de 1e dag NK sprint, ik heb de 50 vrij en de 50 rug mogen zwemmen!
Op de 50 vrij heb ik een pr gezwommen van 27,37 hier ben ik heel blij mee en het was een groot pr. De 50 rug ging ook super daarbij heb ik ook een pr gezwommen van 31.79. Dag 1 was zeker geslaagd!
Dag 2 NK sprint. Vandaag mocht ik de 50 vlinder en de 100 wissel zwemmen!
Ik begon met de 100 wissel, en ik had een kleine pr van 1.10.25 alles ging goed alleen konden de onderwatervases mischien wel iets langer maar verder ging de race goed!
Na even pauze begon ik aan de 50 vlinder ik zwom net geen pr maar wel heel dichtbij met een tijd van 29,86 ik was alsnog super blij met deze tijd!
Ik heb 2 super leuke dagen gehad en heb er zeker van genoten!

 

Foto’s van de WWVers door Kees-Jan van Overbeeke – www.ZwemSportFoto.nl

Back To Top
Zoeken