Ga naar hoofdinhoud

0,03 seconde in Winterswijk

Wij hebben Skopein bereid gevonden de film 0,03 seconde te draaien voor zwemsportliefhebbers in de Achterhoek. Dit vindt plaats op dinsdag 9 mei, aanvang voorstelling om 19:15 uur.

Reserveer hier online bij Skopein.

Service Theater Skopein VOF.
Meddosestraat 4-8, Winterswijk
0543-530700
www.Skopein.nl

 

 

0,03 seconde is een documentaire van Suzanne Raes over de race van vijf Nederlandse topzwemmers ​Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman naar de hoogste trede in Rio.

0,03 seconde – Teaser #1: Ferry Weertman

De zwemfilm 0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

 

 

 

 

“Het ligt zo dichtbij elkaar het zwemmen, als je het haalt heb je alles, als je het niet haalt heb je niks” (Sebastiaan Verschuren)
“Als je wel die paar honderdste sneller had gezwommen, hoe groot is het verschil dan” (Ranomi Kromowidjojo)
“Je dromen kunnen uitkomen, maar je nachtmerries ook” (Femke Heemskerk)
“Iedereen kent de Olympisch kampioen, maar hoeveel ken je er die tweede zijn geworden?” (Ferry Weertman)

0,03 seconde – Teaser #2: Femke Heemskerk

Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend.

0,03 seconde – Teaser #3: Sebastiaan Verschuren

De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terw

ijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.

0,03 seconde – Teaser #4: Ranomi Kromowidjojo

Suzanne Raes won in 2016 een Gouden Kalf met haar film De Tegenprestatie en maakte verder bekroonde films zoals The Rainbow Warriors of Waiheke Island en De huizen van Hristina en lange muziekdocumentaires over De Dijk en Boudewijn de Groot.

0,03 seconde, een productie van Docmakers en NTR, werd gemaakt in het kader van Teledoc.

Bron: KNZB

0,03 seconde – Teaser #5: Sharon van Rouwendaal

Back To Top
Zoeken