Skip to content

Leuk en succesvol trainingskamp Stadtlohn 2022

Verslag van één van onze zwemmers.

Toen we met een aantal aankwamen bij het zwembad, was de eerste activiteit de tenten opzetten. Dat is altijd wel weer een heel karwei, maar we zijn er met elkaars hulp goed uitgekomen. Nadat de tenten allemaal opgezet waren, stond de eerste training op het programma. Het was eerst even wennen om in een buitenbad te zwemmen die 50m lang is, met name als je rugcrawl moest zwemmen, dan was het zwemmen in een rechte lijn nog wel eens lastig. Toen we klaar waren met de eerste training hadden we flinke trek en aten we een lekkere pasta. In de avond hebben met elkaar een gezamenlijk spel, weerwolven, gedaan. Het is een heel leuk en spannend spel waarbij je goed op elkaar moet letten.

Zaterdag ochtend gingen de wekkers al vroeg af voor een goed ontbijt voor de ochtendtraining die om half 8 begon. Maar eerst gingen we nog yoga doen om de spieren al wat losser te krijgen. Het water was gelukkig minder koud dan vorig jaar. Bij deze training hebben we goed doorgezwommen, omdat stil staan best koud was. Het werd al snel best warm buiten dus kwamen Mariëlle en Pien met een leuke activiteit, we gingen flessenvoetbal doen. Na een tijdje gespeeld te hebben kwamen we er eigenlijk wel achter dat we wel echte zwemmers zijn en geen goeie voetballers, dus de regels moesten wat aangepast worden om het iets makkelijker te maken. De flessen water zijn uiteindelijk allemaal opgegaan, maar niet doordat ze allemaal zijn omgeschoten, maar door een watergevecht. Toen we weer omgekleed waren, omdat we helemaal nat waren geworden, kregen we lekkere pannenkoeken die door Mark en Norma waren gebakken.

Na het eten konden we wat voor onszelf doen. Voor de liefhebbers waren er op verschillende hoogtes duikplanken. Op de duikplanken hebben zij supermooie sprongen laten zien en er zijn er zelfs een aantal van de hoge plank gesprongen. Maar helaas kwam daar ook een einde aan, want iedereen moest zich klaar gaan maken voor de training en heel belangrijk… Er moest goed met zonnebrand gesmeerd worden, want de zon scheen nog altijd heel erg fel. We begonnen met de training om 4 uur en hadden na die tijd wel weer trek, maar helaas was er wat vertraging bij de pizzeria. Daarom hebben we gezamenlijk het spel, de praat-pot, gepakt en even gediscussieerd over verschillende onderwerpen, zo ging de tijd wat sneller. We hadden heerlijk gegeten van de pizza’s en kregen daar extra energie van, waardoor wij spontaan met elkaar begonnen te dansen en te zingen. Toen we ons energielevel een beetje naar beneden hadden gehaald, waren we nog steeds actief genoeg voor een spel. We gingen bord voor je kop doen waar we veel grappige momenten hebben meegemaakt en veel om elkaar hebben kunnen lachen. Na een lange, drukke en warme dag hebben we weer rustig het weerwolven spel gedaan.

Zondag morgen het was alweer de laatste dag en de wekkers gingen weer lekker vroeg af om te gaan ontbijten en na de tijd een warming-up te doen voordat de training begon. De training begon iets later, omdat het wat frisser was en de zon dan nog niet scheen om het wat warmer te maken. Aan het einde van de laatste training had de ene groep per zwemmer de teller op 17,7 km gezwommen, de andere hadden 20,4 km gezwommen en de laatste groep had per zwemmer 22,7 km totaal gezwommen. Dus het was een geslaagd kamp. We hebben gezamenlijk de tenten en alle andere spullen opgeruimd. We kregen nog even wat te eten voordat we vertrokken. Ik wil graag afsluiten met een bedankje aan iedereen die dit kamp mogelijk heeft gemaakt maar in het bijzonder voor Mariëlle en Pien die het hele kamp bij ons zijn gebleven en geholpen hebben met het eten en de leuke spellen.

Alle foto’s genomen door Kees-Jan van Overbeeke (en daarom niet op de groepsfoto 😉)
Tekst door Manou.

Back To Top
Zoeken