Skip to content

Gelderse Kampioenschappen korte baan 2019 – Tweede weekend

Het weekend van 23 en 24 november 2019 hebben er 4 zwemmers meegedaan aan het 2e weekend van de Gelderse kampioenschappen korte baan in Nijmegen.

Op zaterdag 23 november moesten Danitscha Werter, Sterre Naves en Wessel Jansen zwemmen.
Danitscha Werter ging aan de bak op de 50m vlinderslag, ze wist hierop een mooi PR te zwemmen en eindigde met een eindtijd van 31.89. Sterre Naves mocht ook 1 van haar favoriete afstanden zwemmen, namelijk de 100m vrije slag. Ze zwom deze afstand super mooi en behaalde op een nippertje na net niet haar PR. Ze eindigde in 1:04.29. Wessel Jansen ging van start met de 50m rugslag, een echte afstand waarop hij lekker kan knallen. Hij behaalde hierop een mooi PR en eindigde in 34.15. Met deze eindtijd is hij dan ook officieel 3e van Gelderland! En behaalde dus een bronzen medaille.

Op zondag 24 november zwommen Renée, Wessel Jansen en Danitscha Werter.
Renée ging aan de bak met de 50m schoolslag en behaalde een PR en eindigde hierbij met een eindtijd van 37.69. Wessel Jansen moest nog even aan de bak met de 50m vrije slag en behaalde hiermee een groot PR en eindigde in 29.42. Met deze tijd staat hij nu ook 6e van Gelderland! Danitscha Werter moest eerst aan de bak met de 400m wisselslag. Een pittige afstand waarop ze net geen PR behaalde, ze eindigde deze zware afstand met een eindtijd van 5:45.95. En hiermee is zij 4e geworden van Gelderland! Maar na de 400m wisselslag had Danitscha weinig tijd om bij te komen want ook zij moest de 50m schoolslag zwemmen. Ze was nog niet bijgekomen van de 400m wisselslag, maar wist desondanks een hele groot PR neer te zetten op deze afstand! Ze eindigde met een eindtijd van: 36.30. Dit is een PR van meer dan 1.5 seconden!

Tot slot…
We hebben deze 2 weekenden veel gelachen, veel blije gezichten gezien, en bij sommigen een keer een teleurstelling voorbij zien komen, maar aan het eind van de streep mag iedereen spreken van een top weekend. Het was gezellig, uitdagend en sportief. Roos, Sterre, Renée, Danitscha, Milena en Wessel bedankt voor dit weekend. Wilfried en Erwin ook jullie bedankt voor de inzet! Zonder jullie hadden wij hier niet kunnen zwemmen.

Nu kunnen we ons klaar gaan maken voor de volgende Gelderse Kampioenschappen (Lange baan). En wie weet, zwem jij dan ook mee!

Alle WWV zwemmers gefeliciteerd met jullie prestaties!

 

Back To Top
Zoeken