Skip to content

Gelderse B Kampioenschappen 2019 korte baan – Vaassen

In het weekend van 7 en 8 december hebben er in totaal 12 zwemmers van WWV Winterswijk deelgenomen aan de Gelderse B kampioenschappen in Vaassen. De zwemmers die hebben deelgenomen zijn: Renée, Anne Gijsbers, Stef Gijsbers Wessel Jansen, Myrthe Ketterink, Sterre Naves, Rolf Veldboom, Milena Vlot, Fleur Vruggink, Roos Vruggink, Danitscha Werter en Marike Hovinga.

Na een aantal voorbereidende trainingen waren de zwemmers van WWV Winterswijk klaar voor actie bij dit kampioenschap, wij zijn dit jaar als 4e in het totaalklassement geëindigd op basis van de medailles. Dit is een prestatie die wij al een zeer lange tijd niet meer hebben behaald!

Anne Gijsbers wist op de 50m schoolslag een mooie 2e plaats te behalen met een eindtijd van 39.18. Wessel Jansen behaalde ook met de 50m schoolslag een 2e plak en eindigde met een mooie PR tijd van 38.59. De 100m wisselslag wist hij ook een grote PR te zwemmen en behaalde hiermee een gouden plak (eindtijd 1:15.05)! Sterre Naves wist met de 100m schoolslag een mooie zilveren medaille naar binnen te werken en eindigde in een tijd van 1:26.94. Milena Vlot behaalde met de 50m vrije slag, 100m vrije slag en de 100m rugcrawl een 1e plek! Bij de 100m vrije slag wist Milena zelfs de 1e plek te bemachtigen terwijl zij als 26e stond ingeschreven!

Stef Gijsbers wist op allebei zijn afstanden een PR te zwemmen hij zwom de: 50m vrije slag (eindtijd: 34.56) en de 50m rugcrawl (eindtijd: 39.82). Myrthe Ketterink behaalde op de 50m vrije slag een mooie PR met een tijd van 35.61. Sterre Naves met de 50m rugcrawl en behaalde een tijd van 35.45. Rolf Veldboom op de 100m vrije slag (eindtijd: 1:06.98). Fleur Vruggink behaalde het grootste PR van WWV Winterswijk tijdens deze race op de 100m vrije slag, zij ging van een tijd van 1:21.36 naar 1:16.74. Ook op de 50m vrije slag wist Fleur een mooie PR te behalen (eindtijd: 34.66). Haar zusje Roos Vruggink wist ook strakke tijden neer te zetten, op de 100m vrije slag had zij een tijd van 1:19.84. De 50m rugcrawl een tijd van 43.05 en de 100m rugcrawl een tijd van 1:31.38. Al deze 3 tijden zijn nieuwe Persoonlijke Records!

Danitscha Werter wist op al haar afstanden een PR te zwemmen, op de 50m vrije slag zwom zij een strakke 29.40. Op de 100m vrije slag wist zij (Na een zeer lange tijd niet meer een PR te hebben gezwommen op deze afstand) een mooie seconde van haar tijd af te zwemmen en eindigde met een tijd van 1:05.40. De 100m wisselslag behaalde zij een eindtijd van 1:14.14, maar toen kwam haar 100m schoolslag. Aan het begin van de dag was Danitscha al bezig met deze afstand, “Ik wil in de 1:20 zwemmen” gaf Danitscha aan. Haar record stond echter op een 1:23.64. Na een aantal afstanden gezwommen te hebben en we in de buurt kwamen van de 100m schoolslag ging Danitscha zich klaarmaken voor de race. Ze wist voor de race al wat zij wou gaan zwemmen, waar ze aan moest denken en vooral dat ze moest knallen! Toen begon de race, De 1e baan ging gesmeerd en ze lag op schema. Op naar baan nummer 2, deze ging weer lekker snel en ze bleef op schema liggen. Baan 3 en 4 gingen ook als een speer! De laatste meters waren even pittig, maar met een eindtijd van 1:20.43 wist Danitscha dus haar doeltijd te behalen!

Bij deze wedstrijd doen wij ook nog mee met de estafette nummers, Dit jaar ging het 1e estafette team bestaand uit: Milena Vlot, Renée, Danitscha Werter en Anne Gijsbers aan de bak met de 4 x 100m vrije slag. Na Milena lag WWV Winterswijk 5 meter voor op de tegenstanders. Renée wist deze voorsprongen verder uit te breiden naar de 6 meter. Danitscha hield de trend voort en we liepen steeds verder uit. Anne ging ook als een speer en we wisten de 1e plek te bemachtigen met ongeveer 10 meter voorsprong op de rest!

De volgende dag was er voor de pauze de 4 x 100m vrije slag voor de jongere dames. Hier zwommen: Roos Vruggink, Myrthe Ketterink, Marike Hovinga en Fleur Vruggink. Ons team stond als laatste ingeschreven, maar plezier staat bovenaan! Roos mocht beginnen en wist de tegenstanders goed bij te benen! Het leek alsof we een kans hadden om in ieder geval een aantal plekken omhoog te klimmen! Myrthe wist het tempo goed bij te benen, echter waren de tegenstanders die Myrthe had nu ook een tikkeltje ouder. Marike hield het tempo er goed in en we kwamen weer dichterbij, en tot onze verbazing stonden wij nu 4e! Fleur maakt het met een super tempo af en ja, wij wisten als 4e aan te tikken!

De dames: Milena, Renée, Danitscha en Anne gingen nogmaals een estafette doen, ditmaal de 4 x 100m wisselslag. Milena ging als eerste van start met de rugcrawl, Renée zwom de schoolslag, Danitscha de vlinderslag en Anne de borstcrawl. Het was een zeer spannende race, de tijden lagen dicht bij elkaar. Op het moment van de 100m vrije slag lagen wij 5 meter achter op de nummer 1, Anne ging als een speer door het water om de 5 meter in te halen. Dit was bijna gelukt, alleen waren wij net 6 tiende later aan de kant. Bij de 4 x 100m wisselslag zijn wij dus als 2e geëindigd!

Al om al was het weer een zeer geslaagde wedstrijd, het was gezellig, sportief en iedereen was weer lekker uitgedaagd om even een mooie tijd neer te zetten!

 

Klik hier voor de uitslag van WWV

Klik hier voor de totaal uitslag.

Back To Top
Zoeken